• Lumell Associates AB
  • Sveavägen 63
  • 113 59 Stockholm

Kontakta oss

Välkommen till panelsamtal om möjligheter och risker vid ökad användning av hälsodata

Dina hälsodata – ingen privatsak!

2 Oktober 17:30 – 21:30 Norrsken House 

Många menar att teknikutvecklingen, digitaliseringen och möjligheten att samla in hälsodata kommer att revolutionera hälso- och sjukvården. Samtidigt väcker detta frågor om vilka som bör och kan få tillgång till dina personliga data och vilka konsekvenser det kan få. Nära 30 miljoner människor runt om i världen har släktforskat med hjälp av DNA-tester som möjliggörs av en av de snabbast växande branscherna i världen. Redan idag använder polisen denna typ av data för att lösa allvarliga brott men vad händer om andra aktörer i samhället får tillgång till våra privata hälsodata? Bör vi välkomna ett ökat fokus på insamling av hälsodata eller är det en utveckling vi bör vara oroliga för? Lumell bjuder den 2 oktober in till panelsamtal under temat Dina hälsodata – Ingen privatsak! på Norrsken House.

I panelen kommer följande personer att ingå:

Sonja Eaker, forskare och ordförande Biobank Sverige

Martin Irding, VD för FRISQ

Johanna Björkman, advokat och DNA-expert

Peter Carstedt, Ordförande för MOD (patientföreningen Mer Organdonation)

Hanna Svensson, spetspatient och utvecklare

Välkommen att vara med och diskutera vilka möjligheter och risker det finns med att dina hälsodata samlas in och hanteras av allt fler parter!

Registrering inleds kl. 17.30 följt av panelsamtal kl. 18.00-19.15. Därefter följer mingel med dryck och lättare förtäring.

Anmäl dig till panelsamtalet här.