Om oss

  • Lumell Associates AB
  • Scheelegatan 19
  • 112 28 Stockholm

Kontakta oss

Ledande rådgivare inom välfärdssektorn

Lumell Associates grundades i Sverige 2010. Vi har sedan starten fokuserat på angelägna utmaningar inom välfärden med särskilt fokus på hälso- och sjukvård, äldreomsorg, socialtjänst och skola. Alla våra uppdrag syftar till att i förlängningen kunna bidra till ett bättre liv för fler.

Sedan starten har Lumell fått förtroende att stötta beslutsfattare i flera hundra projekt inom offentlig och privat sektor. Vi bistår uppdragsgivare på alla nivåer inom välfärdssystemet, från Regeringskansliet, myndigheter, regioner och kommuner till utförare av bland annat vård och omsorg. Som rådgivare har vi en oberoende ställning och strävar efter att bistå våra uppdragsgivare med att fatta välgrundade beslut.

Idag är vi drygt 30 kollegor med många olika bakgrunder. Hos oss arbetar bland annat läkare, disputerade forskare, civilingenjörer, ekonomer och statsvetare. Våra medarbetare har mångårig erfarenhet av att arbeta som managementkonsulter nationellt och internationellt och vi ser en styrka i att kunna sätta samman tvärprofessionella team. Gemensamt för alla våra medarbetare är ett stort personligt driv och nyfikenhet inför att verkligen förstå vad välfärdens utmaningar består i och hur de kan lösas.

Vår vision Medarbetare

”Lumell är lyhörda och ödmjuka inför våra behov och utmaningar och vi imponeras alltid av deras kunskap och engagemang” Klient

”Det handlar inte om att få medarbetare i välfärden att springa fortare. Vi måste göra på nya sätt för att ge de som möter människor när de är som mest sårbara rätt förutsättningar för att göra ett bra arbete” Jonas Lundberg, medgrundare och partner

”När vi har kört fast med en viktig fråga så vet vi att vi kan höra av oss till Lumell. De hjälper oss att tänka nytt och sedan få det att hända” Klient

Vår vision – ett bättre liv för fler

Vi bidrar till ett bättre liv för fler genom att leverera strategisk rådgivning som bidrar till välfärdssektorns utveckling. Vi kombinerar en djup verksamhetsförståelse med analytisk och strategisk kompetens för att utveckla nyskapande lösningar.

Vi bygger långsiktiga relationer med våra klienter genom att alltid leverera med hög kvalitet och agera med integritet. Vi arbetar pragmatiskt och lösningsorienterat med utgångspunkt i ett vetenskapligt förhållningssätt. Vi har medarbetare som mår bra och utvecklas vilket ger bättre resultat och en roligare vardag.

Margareta, partner

“Att kombinera en djup verksamhetsförståelse med analytisk och strategisk kompetens ger oss förutsättningar att leverera strategisk rådgivning som bidrar till välfärdssektorns utveckling”

Läs hela intervjun

Vill du veta mer?

Vi berättar gärna mer om vilka vi är och vad vi gör! Hör av dig till oss så kan vi diskutera vidare.

Kontakta oss

Vårt team

Emmi Eriksson

Leg. Läkare, Sahlgrenska
Universitetssjukhuset

Marknadschef, Novartis

Managementkonsult,
McKinsey & Co

margareta.eriksson@lumell.se

Amanda Gumpert

  • Principal

M.Sc. Företagsekonomi,
Handelshögskolan vid
Göteborgs universitet

Reservofficer i Flottan

Analyschef, Myndigheten för vård- och omsorgsanalys

christofer.montell@lumell.se

Fred Olsson

M.Sc. Nationalekonomi,
Handelshögskolan i Stockholm

Managementkonsult,
EY Advisory Services

patrik.stack@lumell.se

Patrik Stäck

  • Partner

Politices M.Sc. Offentlig Förvaltning, Göteborgs Universitet

Politiskt sakkunnig, Regeringskansliet

marta.sundbeck@lumell.se

Märta Sundbeck

  • Partner

Medicinsk Teknik, Kungliga Tekniska Högskolan

Vice VD, Exopulse AB

emma.ovelius@lumell.se

Emma Övelius

  • Partner

Fler medarbetare på väg…