• Lumell Associates AB
  • Sveavägen 63
  • 113 59 Stockholm

Kontakta oss

  • Lumell Associates AB
  • Sveavägen 63
  • 113 59 Stockholm

Kontakta oss

Välkomna till Lumell Anna, Axel och Anton!

Lumell har nyligen välkomnat Anna Lindh, Axel Lilja och Anton Winderud. Vilka är de och hur hamnade de hos Lumell?

Berätta vad du gjorde innan du började på Lumell!

Anna: Jag är utbildad läkare vid Linköpings universitet, och gjorde min allmäntjänstgöring på Vrinnevisjukhuset i Norrköping. Efter jag fått min läkarlegitimation flyttade jag hem till Stockholm för att arbeta som läkare inom psykiatrin. Under min studietid gjorde jag bland annat ett forskningsprojekt om posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) i New York och en praktik i Liverpool.

Axel: Jag har läst nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Under min studietid praktiserade jag på EU-missionen i Kosovo, gjorde en studie genom SIDA i Bosnien, studerade ryska i Kiev och var på utbyte i Peking.

Anton: Jag är utbildad läkare vid Uppsala universitet. Under studietiden läste jag bland annat en kurs i global hälsa i Vietnam och praktiserade inom förlossningsvården i Tanzania. Jag har genomfört halva min specialisttjänstgöring i kardiologi och internmedicin. Specialisttjänstgöringen har delvis genomförts på Falu lasarett och på Danderyds sjukhus.

Varför sökte du dig till Lumell?

Anna: I mitt kliniska arbete funderade jag mycket och ofta på hur man kan förbättra sjukvården, både för patienter och personal. Jag fick höra om Lumell från flera bekanta, och blev nyfiken på företaget. Efter att ha gått på ett event om robotik i hälso- och sjukvården som anordnades av Lumell fick jag reda på mer om vad arbetet innebar och bestämde mig för att söka.

Axel: Det var lite slumpen som avgjorde att jag upptäckte Lumell, men jag tyckte att Lumells inriktning var riktigt spännande och inspirerande, så jag beslöt mig för att söka. Inriktningen på välfärden generellt och hälso- och sjukvården i synnerhet, handlar i slutändan om att skapa mätbara förbättringar för alla i samhället. Att kunna vara med och göra livet lite bättre för de människor som behöver välfärdens insatser mest inspirerar mig.

Anton: Jag sökte till Lumell på jakt efter nya utmaningar. Jag hade märkt att mitt intresse alltmer hade skiftat från enskilda patienter till vårdens organisation och styrning, och ville prova på att arbeta mer specifikt med sådana frågor.

Vad tycker du om att göra när du inte är på jobbet?

Anna: Jag älskar att resa, vilket jag försöker göra så ofta jag kan. Men ibland får man ju hålla sig hemma, då fördriver jag tiden med att laga mat, läsa och umgås med familj och vänner.

Axel: Lite av det vanliga; läsa, umgås med nära och kära, resa, och så vidare.

Anton: När jag inte jobbar spenderar jag mycket tid med familjen, vi har en snart två-årig kille och en till på väg. Jag tycker annars mycket om träning i alla dess former och försöker hinna med så mycket som möjligt. Får jag möjlighet går jag gärna på bra restauranger eller lagar något gott hemma.